Ciorba de burta

Ingrediente:

  • 1 felie de telina mai groasa ( aprox 150 g)
  • 3-4 frunze foi de dafin
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri rase de sare
  • 8 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 100ml smantana
  • piper macinat
  • 1kg burta de vita fideluta prefiarta
  • 2,5 l- 3 l  apa
  • 50g otet

Instructiuni:

  1. se razuiesc telina, pastarnacul si morcovii
  2. se calesc cele razuite cu 3 linguri de ulei aprox 2 minute
  3. se pun in kukta 2,5-3 l apa , se adauga si burta care e dezghetata si spalata in prealabil
  4. se adauga in kukta si ceapa crapata ( nu se taie ca sa nu se dezintegreze prin ciorba), foile de dafin, sarea, 5 catei de usturoi
  5. trebuie sa sfaraie kukta aprox 20 min
  6. se amesteca 2 galbenusuri cu otet, smantana, piperul si cei 3 catei de usturoi razuiti
  7. peste continutul de la 6 se adauga 2 polonice de ciorba
  8. se amesteca cu continutul kuktei si se mai clocoteste 5 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *