Ciorba de fasole

Ingrediente:

  • 1 cana si jumatate de fasole ( cana de 250 ml )
  • apa pana la nivelul maxim al kuktei ( aprox 3l apa)
  • ciolan sau afumatura
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 rad patrunjel
  • 1 felie telina  (cam cat palma)
  • 500g sos de rosii
  • 2 lingurite boia dulce
  • 2 linguri de vegeta/mirodenia
  • tarhon
  • putin ulei pentru calit

Instructiuni

  1. Daca se foloseste ciolan crud , se fierbe 1 h in kukta ( 1h de cand a inceput sa fluiere kukta ) in 4 l de apa
  2. Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Apa trebuie sa o depaseasca cu mult, intrucat fasolea se umfla si absoarbe apa.
  3. Fasolea se scurge de apa si se opareste cu apa fiarta, de trei ori, de fiecare data aruncandu-se apa. In acest fel te asiguri ca nu vei avea probleme cu stomacul atunci cand mananci fasole.
  4. Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea , morcovii , patrunjelul si telina si se lasa 2-3 min la calit
  5. Se adauga apa , sosul de rosii , boiaua, vegeta si se lasa in kukta dupa ce sfaraie 40 min.
  6. Apoi se poate adauga tarhonul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.