Ciorba de fasole

Ingrediente:

  • 1 cana si jumatate de fasole ( cana de 250 ml )
  • apa pana la nivelul maxim al kuktei ( aprox 3l apa)
  • ciolan sau afumatura
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 rad patrunjel
  • 1 felie telina  (cam cat palma)
  • 500g sos de rosii
  • 2 lingurite boia dulce
  • 2 linguri de vegeta/mirodenia
  • tarhon
  • putin ulei pentru calit

Instructiuni

  1. Daca se foloseste ciolan crud , se fierbe 1 h in kukta ( 1h de cand a inceput sa fluiere kukta ) in 4 l de apa
  2. Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Apa trebuie sa o depaseasca cu mult, intrucat fasolea se umfla si absoarbe apa.
  3. Fasolea se scurge de apa si se opareste cu apa fiarta, de trei ori, de fiecare data aruncandu-se apa. In acest fel te asiguri ca nu vei avea probleme cu stomacul atunci cand mananci fasole.
  4. Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea , morcovii , patrunjelul si telina si se lasa 2-3 min la calit
  5. Se adauga apa , sosul de rosii , boiaua, vegeta si se lasa in kukta dupa ce sfaraie 40 min.
  6. Apoi se poate adauga tarhonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *