Clatite cu mac si lamaie

Portii: 8 clatite

Ingrediente:

  • 300 ml lapte de 3,5%
  • 1 lingura de mac
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura sirop de artar
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita praf de copt ( daca le faceti mai groase, eu le fac mai subtiri si nu pun)
  • 200g faina
  • 1 vf cutit ulei de cocos

Instructiuni:

  1. Se mixeaza ingredientele, mai putin faina
  2. Dupa ce s-a facut un amestec omogen se adauga si faina
  3. Se unge tigaia cu uleiul de cocos si se pune pe foc la temperatura medie
  4. Cand a ajuns la temperatura necesara se adauga un polonic de compozitie si se lasa pana cand se vede deasupra ca aluatul isi schimba textura pe toata suprafata, depinde de grosimea aluatului. Eu fac mai subtire deci cam 2-3 min pe prima parte.
  5. Dupa ce intoarcem pe cealalta parte o lasam cat a stat pe prima parte – 1 minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *