Couscous

Hidratare: nu este nevoie!
Fierbere/oparire: 10 minute (asa scrie pe ambalaj)  / oparit 15 minute ( recomandari din alte parti )
Proportia pt fierbere/oparire: 1:1 sau 1:2 pentru un couscous lichid ( grau: apa ) , se poate opari cu LAPTE

Alte informatii culese:

Cous cous – este derivat din grau. Contine riboflavina, care participa la formarea anticorpilor si are rol activ in procesele metabolice; vitamina B6; acid folic; tiamina (vitamina B1) supranumita „vitamina bunei dispozitii si a performantelor intelectuale” si acid pantotenic (vitamina B5). Este sursa de proteine si fibre.

Cum se consuma?

Se fierbe o cana de apa pentru o cana de cuscus (proportia 1:1). Cand apa este fiarta, se adauga peste cuscus si se acopera cu un capac pentru aproximativ 15 minute. Cuscus-ul va absorbi apa. Acesta este modul traditional de preparare. Nu necesita hidratare in prealabil!

Cum il folosesc?

Se poate adauga in salate, se poate combina cu legume sau poate fi servit ca desert (cu lapte, fructe uscate, nuci, scortisoara, etc.).

Bine de stiut: Exista 3 tipuri de cuscus: marocan, libanez si israelian. Cel marocan are bobul cel mai mic si se gateste cel mai rapid. Este cel mai des intalnit. Cel israelian are dimensiunile boabelor de piper, iar cel libanez este mai mare si se gateste cel mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *