Iahnie de fasole cu afumatura

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 2l apa
  • 50g ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar mediu-mic
  • 1 morcov
  • 1 lingurita sare
  • 500 g suc de rosii
  • 50 g faina + 4 linguri de apa rece
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita de patrunjel, marar, tarhon, cimbru, piper, sare, dupa gust.

Instructiuni:

  1. Se pune fasolea la inmuiat.  A doua zi se spala din doua ape.
  2. Se pune in kukta fasolea, morcovul si afumatura timp de  30 min cu 2 l apa
  3. Se caleste ceapa in ulei, se adauga gogosarul si sarea
  4. Se adauga sucul de rosii si se desarta peste fasolea fiarta adaugand foile de dafin
  5. Faina se freaca cu 4 linguri de apa rece , apoi se ia un polonic din apa din care a fiert fasolea si se adauga peste faina , apoi se desarta peste fasole.
  6. Se mai lasa inca 15 min pe foc
  7. La final se adauga restul condimentelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *