Malai cu lapte

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • o lingurita sare
  • 200 g zahar
  • 8 g zahar vanilat
  • 250 ml smantana
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 300 g malai
  • 3 linguri faina de grau

Instructiuni:

  1. Intr-un vas de 3 litri se adauga laptele, untul si sarea se lasa la foc incet sa fiarba.
  2. Cand da primul clocot se adauga faina de malai in ploaie batatnd mereu cu telul sa nu se faca cocoloase dupa aproximativ 5 min dupa ce se ingroasa compozitia se ia vasul de pe foc.
  3. Dupa ce aproape s-a racit compozitia se adauga branza maruntita cu furculita, se adauga smantana, galbenusurile si faina de grau si se amesteca bine.
  4. La aceasta compozitie se mai adauga albusurile batute bine spuma cu zaharu vanilat si zaharul.
  5. Compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se baga la cuptor 40 min la 180 grade
  6. Dupa ce a stat 40 min se scoate tava si si se mai toarna 100-150 ml lapte peste el si se mai lasa inca 10 min la cuptor.
  7. In reteta din poze am testat jumatate din cantitati . Iese foarte buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *