Orez cu sofran

Ingrediente:

  • 2 fire sofran
  • 1 lingura ulei masline extravrigin
  • 1 ceapa mica galbena tocata (optional)
  • 2 cesti de orez ( preferabil basmati)
  • 3- 3/4 cesti de apa
  • 1 lingurita sare

Instructiuni:

  1. Pisati sofranul intr-un mojar pana obtineti un praf foarte fin. Se toarna 1/4 ceasca de apa fierbinte peste praful de sofran si se lasa la macerat timp de 5 minute.
  2. Între timp spalati si scurgeti orezul Basmati.
  3. Într-o oală mare se adauga ulei de masline la foc mediu, apoi ceapa tocată şi gatiti pentru aproximativ 10 minute, pana ceapa incepe sa se caramelizeze.
  4. Daca nu faceti cu ceapa adaugati direct orezul in uleiul de masline
  5. Adauga orezul in oală şi gatiti timp de un minut amestecul de orez cu ceapa. Se toarnă lichidul galben de sofran uniform pe partea de sus a orezului. Se adauga apa si se lasa la fiert.
  6. Se acopera vasul si se reduce focul la mic. Se gateste orezul pentru 20-25 de minute ( depinde de timpul inscriptionat pe cutie).

 

2 Comments Add yours

  1. lia spune:

    esti grozava!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *