Pilaf de pui

Ingrediente:

  • 1 ceapa mijlocie taiata marunt
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura vegeta
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 lingura boia iute sau 1 lingurita pasta ardei iute (optional)
  • 1 + 1/2 l apa
  • 500 g orez

Instructiuni:

  1. Se innabusa ceapa
  2. Se adauga puiul si legumele taiate cubulete ~ 3 minute
  3. Se adauga apa + vegeta
  4. Se pune in kukta si se lasa 25 minute dupa ce incepe sa fluiere kukta
  5. Se spala orezul cam din 3 ape si se lasa intr-un vas cu apa cateva minute (~10 min)
  6. Se strecoara orezul de apa
  7. Dupa ce au trecut cele 25 minute de fiert se inchide focul si se deschide kukta ( dupa ce nu mai fluiera)
  8. Se pune din nou kukta pe foc mediu , se adauga orezul + boia
  9. Se amesteca din cand in cand si nu se mai pune capacul de la kukta ca sa nu se prinda orezul
  10. Se lasa timpul recomandat pe ambalajul orezului ca sa fie bine facut.

Cu reteta de mai sus pilaful iese un pic mai uscat, daca se doreste mai umed se adauga 250 ml.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *