Pizza cu aluat subtire

on

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml apa rece
  • 50 ml apa calda
  • 25 grame drojdie

Ingrediente pentru topping ( pentru 2 pizza ) :

  • sos de rosii cateva linguri pentru ungerea aluatului
  • 4 cremvursti taiati feliute
  • salam taiat felii subtiri ( cam jumatate dintr-un salam)
  • mozzarella data pe razatoare ( 400 g)
  • un ardei taiat feliute
  • porumb fiert ( cam jumatate de conserva)
  • ciperci taiate felii ( o conserva )
  • o ceapa taiata felii subtiri
  • cateva felii de ardei iuti

* ingredientele pentru topping difera de la pizza la alta, in principiu pui cam ce iti place

Instructiuni:

  1. Porumbul si ciuperciile se pun la scurs ca sa nu fie exces de apa in pizza
  2. Se preincalzeste cuptorul la 50 grade
  3. In 300 ml apa se dizolva drojdia
  4. Se adauga 50 ml apa calduta + zaharul + sarea + uleiul de masline
  5. Se omogenizeaza amestecul
  6. Se cerne prin sita  faina intr-un bol mare si se amesteca cu continutul facut inainte
  7. Se framanta pana cand capata o textura elastica si se dezlipeste cu usurinta de marginea bolului
  8. Se opreste cuptorul si se pune bolul cu aluatul in cuptor timp de 1h
  9. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua
  10. Intre timp cuptorul se preincalzeste la 200 grade
  11. Fiecare parte din aluat va reprezenta o pizza
  12. Se framanta fiecare aluat pe un blat pudrat cu faina si se framanta pana cand nu se mai lipseste si devine elastic
  13. Se formeaza o bila si apoi se intinde in forma de cerc cu sucitorul
  14. Dupa ce am obtinut forma dorita se pune aluatul pe o hartie de copt si apoi se unge aluatul cu sosul de rosii si deasupra se pune mozzarela si ingredientele dorite
  15. Se pune pe tava din cuptorul preincalizt la 200 grade timp de 15 minute

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *