Pui Sichuan

Portii: 4

Ingrediente:

  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 ardei iuti mici  ( 1 daca nu vrem sa iasa prea iute )
  • 3 morcovi taiati
  • 600 g carne de pui
  • 2 legaturi de ceapa verde / 2 ceape albe
  • 1 ardei taiat fideluta
  • 12 catei de usturoi
  • 500 ml apa
  • 10 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 lingurite de amidon
  • 1 lingura rasa de zahar brun
  • 8 linguri sos de rosii

Instructiuni:

  1. Se pune puiul taiat fasii la calit in uleiul de masline, timp de 5 minute
  2. Apoi sa adauga si ceapa, morcovul si ardeiul, aproximativ 7-10 minute
  3. Separat se amesteca apa,sosul de soia, amidonul, otetul, zaharul si sosul de rosii , si se adauga in tigaie, se amesteca pana se ingroasa sosul
  4. Se piseaza usturoiul si se adauga in tigaie si se mai lasa 1-2 minute.
  5. Se serveste cu orez. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *