Tikka masala

Portii: 6

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui / piept de curcan
  • 1 bucata de ghimbir data prin razatoare ( pe o razatoare cu ochiuri mici )
  • 6 catei de usturoi striviti
  • 2 cepe tocate marunt
  • 1 pasta de rosii ( heinz passata / cirio sau altele, cutia are ~ 500g)
  • smantana 400g
  • 1 lingurite de chilli
  • 2 linguri unt / ulei de masline
  • 2 ardei grasi taiati cubulete mici (optional) – daca ardeii sunt prea mari ajung si 1 + 1/2 ardei
  • sare dupa gust
  • frunze de coriandru tocat sau patrunjel verde pentru ornare
  • 500 ml apa

Ingrediente pentru marinata:

  • 2 linguri de praf de curry ( de preferat curry mandras )
  • o lingurita de cardamon
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de boabe de coriandru pisat
  • o lingurita de chimen
  • 2 cuisoare
  • o lingurita de boia iute
  • iaurt simplu 400g

Instructiuni:

Marinarea:

  1. Carnea se pune intai la marinat
  2. Marinata se prepara dintr-un pahar de iaurt si toate condimentele specificate mai sus ( de preferat sa fie rasnite )
  3. Se amesteca marinata si se pune peste carea taiata bucatele mici
  4. Se pune folie deasupra si se lasa la frigider cateva ore ~3ore
  5. Marinarea nu este obligatorie dar da un gust mai bun

Prepararea :

– ne trebuie o cratita incapatoare ( de preferat un wok )

  1. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul
  2. Ele se pun intr-o cratita la incins cu uleiul/unt 3-4 minute
  3. Se adauga ardeii taiati si se ameseca (optional)
  4. Se pune pasta de rosii si apa
  5. Se adauga condimentele rasnite( daca nu a fost marinata)
  6. Si se mai adauga ardeiul iute tocat / praful de chilli
  7. Peste ce avem in cratita se adauga carnea impreuna cu sosul de la marinata
  8. Se lasa la fiert la foc mediu
  9. Inainte cu 10 minute sa inchidem focul se adauga smantana
  10. Ca sa nu precipite smantana se amesteca inainte cu un pic de apa sa se dizolve in apa
  11. Se lasa totul la fiert pana scade sosul si dupa gust se adauga sare  ( aprox 30-40 minute )
  12. La final daca se doreste se orneaza cu frunze de coriandru tocat sau patrunjel verde

Ca si garnitura recomand orez cu sofran

WP_20160502_002

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *