Portii: 6
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui / piept de curcan
- 1 bucata de ghimbir data prin razatoare ( pe o razatoare cu ochiuri mici )
- 6 catei de usturoi striviti
- 2 cepe tocate marunt
- 1 pasta de rosii ( heinz passata / cirio sau altele, cutia are ~ 500g)
- smantana 400g
- 1 lingurite de chilli
- 2 linguri unt / ulei de masline
- 2 ardei grasi taiati cubulete mici (optional) – daca ardeii sunt prea mari ajung si 1 + 1/2 ardei
- sare dupa gust
- frunze de coriandru tocat sau patrunjel verde pentru ornare
- 500 ml apa
Ingrediente pentru marinata:
- 2 linguri de praf de curry ( de preferat curry mandras )
- o lingurita de cardamon
- o lingurita de scortisoara
- o lingurita de boabe de coriandru pisat
- o lingurita de chimen
- 2 cuisoare
- o lingurita de boia iute
- iaurt simplu 400g
Instructiuni:
Marinarea:
- Carnea se pune intai la marinat
- Marinata se prepara dintr-un pahar de iaurt si toate condimentele specificate mai sus ( de preferat sa fie rasnite )
- Se amesteca marinata si se pune peste carea taiata bucatele mici
- Se pune folie deasupra si se lasa la frigider cateva ore ~3ore
- Marinarea nu este obligatorie dar da un gust mai bun
Prepararea :
– ne trebuie o cratita incapatoare ( de preferat un wok )
- Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul
- Ele se pun intr-o cratita la incins cu uleiul/unt 3-4 minute
- Se adauga ardeii taiati si se ameseca (optional)
- Se pune pasta de rosii si apa
- Se adauga condimentele rasnite( daca nu a fost marinata)
- Si se mai adauga ardeiul iute tocat / praful de chilli
- Peste ce avem in cratita se adauga carnea impreuna cu sosul de la marinata
- Se lasa la fiert la foc mediu
- Inainte cu 10 minute sa inchidem focul se adauga smantana
- Ca sa nu precipite smantana se amesteca inainte cu un pic de apa sa se dizolve in apa
- Se lasa totul la fiert pana scade sosul si dupa gust se adauga sare ( aprox 30-40 minute )
- La final daca se doreste se orneaza cu frunze de coriandru tocat sau patrunjel verde
Ca si garnitura recomand orez cu sofran