Sos ragu alla bolognese

Ingrediente:

  • 600 g carne tocata ( porc / vita + porc / vita )
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 3 tulpini telina / o felie de telina 125 g aprox
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 vf de cutit de scortisoara
  • 1 vf de cutit de nucsoara
  • 1 lingurita rasa de piper
  • 400 g sos de rosii ( ideal ar fii cu busuioc, nu neaparat )
  • 3 cani apa ( o cana ~250 ml )
  • 1 lingurita rasa de sare

Instructiuni:

  1. Se taie ceapa, morcovul si telina cubulete mici
  2. Se pune untul si uleiul la incins si dupa adaugam legumele taiate cubulete si le calim 10 min la foc mic
  3. Adaugam si carnea tocata si lasam 20 min la foc mediu si tot amestecam
  4. Stingem cu un vin alb , si amestecam pana se evapora
  5. Condimentam amestecul cu nucsoara, scortisoara si piper si adaugam pasta de rosii + 2 cani de apa si le punem la foc mic 1h ( amestecam la 10-15 min sa nu se prinda )
  6. Adaugam inca o cana de apa si sarea si lasam sa fiarba 1h la foc mic pana se evapora apa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *