Ingrediente:
- 600 g carne tocata ( porc / vita + porc / vita )
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mare
- 3 tulpini telina / o felie de telina 125 g aprox
- 50 ml vin alb sec
- 1 vf de cutit de scortisoara
- 1 vf de cutit de nucsoara
- 1 lingurita rasa de piper
- 400 g sos de rosii ( ideal ar fii cu busuioc, nu neaparat )
- 3 cani apa ( o cana ~250 ml )
- 1 lingurita rasa de sare
Instructiuni:
- Se taie ceapa, morcovul si telina cubulete mici
- Se pune untul si uleiul la incins si dupa adaugam legumele taiate cubulete si le calim 10 min la foc mic
- Adaugam si carnea tocata si lasam 20 min la foc mediu si tot amestecam
- Stingem cu un vin alb , si amestecam pana se evapora
- Condimentam amestecul cu nucsoara, scortisoara si piper si adaugam pasta de rosii + 2 cani de apa si le punem la foc mic 1h ( amestecam la 10-15 min sa nu se prinda )
- Adaugam inca o cana de apa si sarea si lasam sa fiarba 1h la foc mic pana se evapora apa