Tocanita de cartofi

on

Ingrediente:

  • 3 cepe medii tocate marunt
  • un pic de ulei pentru a innabusi ceapa (~3 linguri)
  • 2 ardei / gogosari rosii taiati marunt
  • 1 lingura boia ( iute sau dulce)
  • 1,5 kg cartofi taiati patratele
  • 3-4 foi dafin
  • 1+1/2 lingura vegeta
  • 1/2 l buluion  sau 500 g pasta de rosii
  • aprox 1 l apa
  • 1 lingurita piper
  • 500 g afumatura/ carnat taiat marunt

Instructiuni:

  1. Se foloseste o cratita incapatoare de preferat sa fie din teflon
  2. Se inabusa ceapa in putin ulei  ~ 2 minute
  3. Se adauga cartofii+ gogosarii + afumatura~ 2 minute
  4. Se adauga bulionul+ apa ( sa treaca un pic peste cartofi) + foile de dafin + piper+boia+vegeta
  5. Se pune la foc mijlociu aprox 40 minute ( incercati cartofii cu furculita cand sunt gata puteti opri focul)
  6. Se amesteca din 5 in 5 minute sa nu se prinda ( cu lingura de lemn)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *