Tocanita de pui cu smantana

Ingrediente:

  • 1/2 caserola piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingura vegeta/mirodenia
  • 1 l apa
  • 4 linguri cu vf smantana
  • 4 linguri cu vf faina
  • un pic de lapte pt dizolvarea fainii
  • 5-6 catei de usturoi

Instructiuni:

  1. Se curata pieptul de pui si se taie bucatele mici
  2. Se pune ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei la calit
  3. Se adauga si carnea 2 minute la calit
  4. Apoi se adauga apa cat sa fie deasupra carnii si vegeta
  5. Se lasa sa fiarba 30-40 minute ( sa fie puiul bine facut)
  6. Intre timp se amesteca faina cu smantana pana devine o pasta moale (se poate subtia cu lapte daca e prea grasa smantana)
  7. In amestecul de smantana se adauga si usturoiul pisat
  8. Apoi se adauga un pic de zeama care fierbe ( un polonic) ca sa nu faca cocolase faina cu smantana , apoi se adauga la fiert.
  9. Dupa ce se ingroasa un pic se poate servi cu mamaliga sau piure de cartofi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.