Tocanita de pui cu smantana

Ingrediente:

  • 1/2 caserola piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingura vegeta/mirodenia
  • 1 l apa
  • 4 linguri cu vf smantana
  • 4 linguri cu vf faina
  • un pic de lapte pt dizolvarea fainii
  • 5-6 catei de usturoi

Instructiuni:

  1. Se curata pieptul de pui si se taie bucatele mici
  2. Se pune ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei la calit
  3. Se adauga si carnea 2 minute la calit
  4. Apoi se adauga apa cat sa fie deasupra carnii si vegeta
  5. Se lasa sa fiarba 30-40 minute ( sa fie puiul bine facut)
  6. Intre timp se amesteca faina cu smantana pana devine o pasta moale (se poate subtia cu lapte daca e prea grasa smantana)
  7. In amestecul de smantana se adauga si usturoiul pisat
  8. Apoi se adauga un pic de zeama care fierbe ( un polonic) ca sa nu faca cocolase faina cu smantana , apoi se adauga la fiert.
  9. Dupa ce se ingroasa un pic se poate servi cu mamaliga sau piure de cartofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *